We starten de dag met voorlezen voor de openhaard. We kiezen de boekjes samen uit. Aansluitend maken we altijd even tijd voor muziek en zingen we liedjes. Het is erg leuk om te zien hoe snel kinderen dit oppakken. Elk kind heeft zijn of haar eigen favoriete liedjes! Hierbij maken wij ook gebruik van muziekinstrumenten. Elke maand hebben wij een nieuw thema en daar stemmen wij de boekjes en muziek op af. Hierbij maken wij o.a. gebruik van het VVE programma Peuterplein.

VVE Programma Peuterplein

Peuterplein stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van jonge kinderen. Samen ontdekken ze de wereld om hen heen door een rijk gevarieerd aanbod. Peuterplein helpt ook om de allerkleinste optimaal te stimuleren in hun ontwikkeling op het gebied van taal, motoriek, voorbereidend rekenen en muziek. Peuterplein heeft een optimaal doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool. O.a. Basisschool Armhoefse Akkers volgt met het programma Kleuterplein.

Door alle thema's en activiteiten heen werkt Peuterplein aan vier sociaal-emotionele gebieden: Zelfkennis, Zelfvertrouwen, Rekening houden met andere en Samen spelen en werken. De doelen op dit gebeid komen in alle activiteiten aan bod. Door omgang met elkaar ontwikkelen kinderen hun sociale competenties/vaardigheden zoals: naar elkaar luisteren, leren te wachten op hun beurt, leren emoties uiten en deze te benoemen, kinderen krijgen de gelegenheid om samen te spelen of iets te organiseren, rekening houden met anderen: kleiner of groter dan jezelf.

Het programma wordt afgestemd op het individuele kind. Dit kan in groepsverband zijn of met één op één aandacht. Elk kind doet mee in haar of zijn eigen tempo.

Rond 09.30 uur is het dan weer tijd voor een rust moment. Dan eten wij met z'n allen fruit en drinken daar water of (kruiden)thee bij. Voor de baby's van ongeveer 6 maanden oud kan het verse fruit gepureerd worden. Fruit uit een potje mag ook, dit is naar de wensen van de ouders. 

De jongste peuters gaan rond 10.00 uur naar bed. Zij kunnen net als de baby's hun eigen dagritme gevolgen. Dit kan dus per groep en dag verschillend zijn.