Wie is "Juffie & Co"?

Graag stellen wij ons even voor zodat u een duidelijk beeld krijgt van Gastouderopvang “Juffie & Co” Tilburg.

Ik ben Renate Krook-Schwarze en ben getrouwd met Sander.
Samen hebben wij twee prachtige kinderen Bart en Lotte. Wij wonen in de kindvriendelijke wijk Armoefse Akkers in Tilburg- Oost. Hier is ook de professionele kleinschalige kinderopvang gevestigd.

In oktober 2007 opende "Juffie & Co" Tilburg haar deuren.

Wij begonnen met twee dagen in de week maar na twee maanden werden het er al meer. Dit omdat er zeer positief gereageerd werd in “de wijk” en omdat wij merkte dat er veel vraag bestond naar professionele kleinschalige kinderopvang.

Eind 2006 ben ik voor de eerste keer moeder geworden en was op dat moment werkzaam op een mooie en gezellige speelzaal in de gemeente Gilze-Rijen. Echter het liefste was ik de hele dag thuis bij mijn eigen kinderen. Dit om hun zoveel mogelijk de rust, regelmaat en reinheid te geven die ze verdienen.

De groep waar ik op werkte was groter, vaak 12 soms 15 kinderen. Ik wil graag ieder kind kunnen zien, individuele aandacht geven en respectvol verzorgen. In een kleinere groep is het mogelijk om daar elke dag tijd en ruimte voor te maken. Daarnaast zijn de binnen- en buitenuimtes bij "Juffie & Co" rustiger zodat kinderen minder prikkels te verwerken krijgen. Baby's hebben de luxe van een eigen slaapkamer. Ik merkte ook dat andere ouders hier behoefte aan hadden voor hun eigen kinderen. 

Door deze factoren heb ik de beslissing genomen om mijn eigen professionele kleinschalige kinderopvang te openen.

Om de professionaliteit te garanderen die de Wet Kinderopvang in Nederland eist heb ik mijn diploma Sociaal Pedagogisch Werker (SPW-3 Kinderopvang) en Het werken met baby's volgens de IKK richtlijnen behaald. Daarnaast volg ik jaarlijks met heel veel plezier en gedrevenheid diverse cursussen om op de hoogte te blijven van alle veranderingen binnen de kinderopvang. De Wet Kinderopvang verplicht Gastouders aan deze cursussen deel te nemen. Jaarlijks krijgt wij controles van de GGD Tilburg en alle samenwerkende Gastouderbureaus. Door alle genoemde partijen wordt er een hygiëne en kwaliteitscontrole uitgevoerd. Het rapport ligt hier ter inzage voor alle vraagouders.

Uw kindje komt terecht in een veilige, rustige en pedagogisch verantwoorde omgeving.